Image
Image
Image
Sikeresen pályáztunk a Településfásítási programban

Sikeresen pályáztunk a Településfásítási programban

A Településfásítási Program a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Cselekvési Terve alapján a VP-20.2-16 „A magyar nemzeti hálózat működését szolgáló technikai segítségnyújtás” projekt keretén belül valósul meg, azt a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága támogatja.

Minden bizonnyal Önök is látták, hogy a mi településünk tujáit sem kímélte az a kártevő, ami országosan pusztítja a tujákat.
2020. június 15-ei benyújtással pályázati lehetőség adódott a 10.000 lélekszám alatti települések számára. Az Agrárminisztérium Településfásítási Programjának keretében településenként maximum 30 fára volt lehetőség pályázatot benyújtani. A pályázat keretében 12 ezer facsemete, 500 millió forint értékben kerül kiosztásra. A pályázatra hatalmas érdeklődés volt, az elbírálás beérkezési sorrendben történt.

Önkormányzatunk SIKERES igénylést nyújtott be! A pályázat sikerességét ez úton is köszönöm Biró Katalin pénzügyi ügyintézőnknek, hisz az ő gyorsasága és kitartása nélül pályázatunk most nem lehetne eredményes!                                                 

A program keretében 2020 őszén 5db díszalmafa, 4db gömb szivarfa, 3db korai juharfa és 18db keskenylevelű kőrisfa kerül telepítésre.(~1.000.000Ft összértékben) Ezek a fák, a már korábban említett beteg tuják helyére fognak kerülni (futball pálya környéke, valamint a faluközpontba).

A pályázatnak köszönhetően a fákhoz támasztó karót, takarómulcsot és védőrácsot is kapunk, valamint elhelyezésre kerül egy madárodú is.

Tisztelettel; Zsálek-Nagy Marianna polgármester