Image
Image
Image
"Tündéri Település" cím

"Tündéri Település" cím

Vigh László országgyűlési képviselő "Tündéri Település" címet adományozott a településnek.

Az Agrárminisztérium Településfásítási Programjának keretében a 10 000 lélekszám alatti települések számára, településenként maximum 30 fára volt lehetőség pályázatot benyújtani.

A pályázat keretében 12 ezer facsemete, 500 millió forint értékben került kiosztásra. Sárhida az egyike annak a 23 zalai településnek, akik sikeresen pályáztak.

A program keretében 5db díszalmafa, 4db gömb szivarfa, 3db korai juharfa és 18db keskenylevelű kőrisfa került telepítésre. (~1.000.000Ft összértékben) Ezek az előnevelt fák, a már korábban kivágásra került beteg tuják helyére kerültek, így megszépülhetett a futballpálya környéke valamint a faluközpont is. A pályázatnak köszönhetően a fákhoz támasztó karót, takarómulcsot és védőrácsot is kaptunk, valamint elhelyezésre került egy madárodú is.

A Településfásítási Program a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Cselekvési Terve alapján a VP-20.2-16 „A magyar nemzeti hálózat működését szolgáló technikai segítségnyújtás” projekt keretén belül valósul meg, azt a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága támogatja.

Településünk vezetése fontosnak tartja, hogy a lakosság bevonásával minél több fát ültessünk közterületeinkre, gondolva a következő generációra is, hogy egy szebb és tisztább környezetet teremthessünk számukra. Az ősz folyamán még terveink között szerepel további gyümölcsfák ültetése is, létrehozva ezáltal a „falu gyümölcsöskertjét”. Ezáltal is erősíteni szeretnénk a településen belüli összefogást valamint a gyermekek szemléletformálását a környezettudatosságra nevelés tekintetében.

A témában még olvashat az alábbi linken;

 https://www.zaol.hu/.../tunderi-telepules-cimet-kapott.../ 

 http://zegtv.hu/hirado-16252/?video=k7FOqUzNdIg

Tisztelettel; Zsálek-Nagy Marianna polgármester