Image
Image
Image
Elkészült Sárhida első játszótere

Elkészült Sárhida első játszótere

Ellátogatott településünkre Vigh László Országgyűlési képviselő. Közösen megnéztük és kipróbáltuk, az újonnan elkészült játszóteret, beszélgettünk a jövőbeni tervekről, lehetőségekről.

Sárhida Község Önkormányzata 2018. márciusában a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, Élhetőbb települések című felhívásra nyújtotta be LEADER pályázatát Játszótér és Urnafal építésére, 95 %-os támogatásra.
A támogató döntése alapján – melyet 2019. decemberében kapott meg önkormányzatunk – a megítélt támogatás közel 6 250 000 Ft.
A támogatás finanszírozása az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzatból történik vissza nem térítendő támogatás formájában.
A projekt tervezett összköltsége a pályázat benyújtásakor 6.700.000 Ft volt, azonban az azóta eltelt időszakban bekövetkezett áremelkedések hatására, valamint az előkészületi munkálatokra az önkormányzatnak további saját forrással kellett kiegészítenie a pályázatot, közel 1.700.000 Ft-tal.
Az elkészült Játszótér megépítésével régóta fennálló lakossági igény került kielégítésre, valamint szintén lakossági igényként merült fel Urnafal építése a sárhidai temetőben. Az Urnafal elkészítésére a zalaegerszegi székhelyű Zala-Sadek Kft-vel szerződtünk.
A Játszótéren elhelyezésre került egy kéttornyú kombinált játszóvár, egy rugós játék, lengőhinta két hintával, egy mérleghinta, valamint a Játszótér köré kerítés megépítése történt. A kivitelezési munkálatokra a Faberland Kft-vel kötött önkormányzatunk szerződést. A Játszótér megépítése során elérni kívánt célunk megegyezett a kivitelezésre kiválasztott vállalkozáséval, miszerint egy olyan biztonságos és korszerű Játszóteret szerettünk volna létrehozni, mely minimális karbantartási igénnyel rendelkezik. Pályázatunk sikeres megvalósításhoz hozzájárult a mindkét cég által nyújtott magas színvonalú munkavégzés, a gördülékeny, segítő együttműködés, melyet ezúton is szeretnék megköszönni településünk nevében.
Az önkormányzat tervei között szerepel a Játszótér bővítése. Május 31-én, a nemzetközi gyermeknap alkalmából vehetik birtokba a település legkisebbjei. Természetesen a jelen helyzetben kötelező higiéniai és távolságtartási szabályok betartása mellett. Erre az időpontra elkészül számukra egy homokozó is, ami a helyiek összefogása által valósulhatott meg, amit ez úton is szeretnék megköszönni nekik. Valamint köszönöm elődömnek, Mázsa Ferencnek, Császár László jegyző úrnak és Biró Katalin pénzügyi ügyintézőnek az előkészületeket.
Folyamatban van még a parkosítás, fákat, növényeket, virágokat ültetünk.
Bízom benne, hogy a gyermekek örömüket lelik majd a település első játszóterében.

Tisztelettel; Zsálek-Nagy Marianna polgármester