Image
Image
Image
Megvalósulhatott óvodánk korszerűsítése

Megvalósulhatott óvodánk korszerűsítése

Ünnep ez a mai nap községünk életében, hisz településünk ismét gazdagabb lett egy régóta megvalósításra váró projekttel.

Úgy gondolom szerencsés ma Sárhidán kisgyermeknek lenni, hisz a tavasszal avathattuk játszóterünket, mostanra pedig Óvodánk korszerűsödhetett.

Sárhida Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében 2019. évben meghirdetett Óvodafejlesztési pályázaton 5.423.951,- Ft, vissza nem térítendő támogatásban részesült. 

A pályázati támogatásból

- kicserélésre került az óvoda gázkazánja, egy kondenzációs (energia megtakarítást eredményező) kazánra,

- az intézmény új bútorzattal gazdagodott

- a csoportszoba felszerelése is megújult: új szőnyegek, szivacsok, többrészes ágynemű garnitúrák, a fektetőkhöz új matracok, párnák, fotelek, paravánok, gyermek törölközők, pohártartó polcok, szekrények, asztalok, székek, tornapadok, tükrök, valamint játékok beszerzésével,

- a kültéri játszótéri eszközök is bővülhettek a támogatás által: kör alakú hinta, „nagy játszótér”, téli játékok, motoszenzorikus fejlesztő játékok, futóbiciklik, autók, egyensúlyfejlesztő körök, gyermek gereblyék, trambulin beszerzésével.

Az intézmény 1978. október 2-án nyitotta meg kapuit a gyermekek előtt, egy vegyes életkorú csoporttal, 36 fős létszámmal. Az elmúlt években a gyermeklétszám 25 fő körül mozgott. Az óvoda jogállása többször változott ez idő alatt, ma a Göcsej Kapuja Bak Óvoda és ÁMK Sárhidai Tagóvodájaként működik. Óvodapedagógusaink több mint 30 éve dolgoznak az intézményben: Takácsné Gál Andrea 1986. szeptember 1-től, Bránek Judit óvónő 1988. augusztus 15-től, dajkáink helyi lakosok, akik anno ide jártak óvodába.

Úgy gondolom az óvoda valamennyi dolgozójának szívügye Sárhida, és a Sárhidai Óvoda, így a lehető legjobb kezek között vannak a gyerekek.

A Zalai Hírlap munkatársai is ellátogattak rendezvényünkre, bővebben itt olvashat róla; https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/jo-sarhidan-ovodasnak-lenni-4511780/

Valamint a tv is jelen volt;

https://hirtv.hu/kultura/uj-butorok-a-sarhidai-ovodaban-2508266

Tisztelettel; Zsálek-Nagy Marianna polgármester